Виктория привлече вниманието на стотиците международни медии, които присъстваха на откриващата церемония на Евровизия 2021. Българската представителка на престижния конкурс впечатли с изящна визия, която я отличи като един от най-стилните участници в надпреварата тази година, съобщиха организаторите.

Виктория на откриването на Евровизия 2021
Евровизия България

„Вълнението беше огромно. За първи път успях да се срещна с по-голямата част от участниците, макар и спазвайки дистанция“. Това заяви Виктория Георгиева в интервю от тюркоазения килим на Евровизия 2021.

Тя сподели впечатленията си от церемонията: „Мерките бяха изключително строги, но въпреки това успях да се срещна с почти всички медии, които присъстваха на тюркоазения килим. Вече нямам търпение за втория полуфинал на 20-и май, когато ще изпълня “Growing Up is Getting Old” на най-голямата музикална сцена в света”.

Виктория на откриването на Евровизия 2021
Евровизия България

Откриващата церемония за Евровизия 2021 се проведе на круизния терминал в Ротердам.

Виктория на откриването на Евровизия 2021
Евровизия България

На нея не присъстваха участниците на Малта, Румъния, Полша и Исландия, които са поставени под задължителна карантина, след като в две от делегациите беше доказан случай на коронавирус. Превантивните мерки бяха предприети, за да гарантират сигурността на участващите държави и са съобразени със здравния протокол за безопасност на Евровизия 2021.

Във вторник ще се проведе първият полуфинал на Евровизия 2021, който ще се излъчва на живо от 22:00 часа по БНТ 1. 16 артисти ще се борят за 10 места в големия финал на 22-ри май. На финала в събота ще могат да присъстват около 3500 души, при това без да носят маска. Те обаче ще трябва да представят отрицателен тест за коронавирус. Самите участници ще бъдат изолирани в специален балон, допълва БТА.

Виктория ще вземе участие във втория полуфинал на Евровизия на 20-и май с песента „Growing Up is Getting Old”, а зрителите в цяла Европа и българите в чужбина ще могат да я подкрепят.

България е един от големите фаворити за победа, заедно с Франция, Малта, Италия и Исландия. Някои букмейкъри присъждат на песента на Виктория шесто място

Според прогнозите Барбара Прави, често сравнявана с легендарната Едит Пиаф, може да донесе първата победа на Франция от 44 години.

С най-големи шансове след нея са представителите на Италия и Малта, отбелязва Франс прес. 

Миналата година конкурсът бе отменен за първи път в своята история заради избухването на пандемията от COVID-19