/ Gulliver/Getty Images
Милиардерът е заплашен от сериозни юридически последици, ако не изпълни ангажимента си
Акциите на "Туитър" (Twitter) поевтиняха в борсовата търговия след публикуването на статия във в. "Вашингтон поуст", според която придобиването на социалната мрежа от Илон Мъск е сериозно застрашено заради опасенията на мултимилиардера за спамовете, информира Франс прес.

Екипът на  шефа на "Тесла" (Tesla) и "СпейсЕкс" (SpaceX) е прекратил преговорите с един от инвеститорите, който трябваше да спомогне за придобиването на "Туитър" за 44 милиарда долара.

Twitter се е съгласил да предостави на Мъск данни за фалшивите профили

Сега когато екипът на Мъск стигна до извода, че данните на "Туитър" за фалшивите акаунти не могат да бъдат проверени, трябва да вземе драстични мерки, е заявил един от информираните източници, уточнява американският вестник.

Илон Мъск неколкократно постави под съмнение подадените от "Туитър"  данни за спамовете, фалшивите акаунти и средствата, използвани за ограничаване на разпространението им. В началото на юни управителният съвет на групата прие да даде достъп на Мъск до "планини" от документи, за да отговори на въпросите му по темата, припомня АФП. Това стана, след като бизнесменът заплаши в официален документ да оттегли офертата си.

След това най-богатият човек в света и екипът му се заеха да анализират тези данни, за да определят дали процентният дял на фалшивите акаунти реално е под 5 на сто от всекидневните активни потребители на "Туитър", както твърди социалната мрежа. На този етап с оферта от 54,20 долара на акция пазарът е доста скептичен относно шансовете сделката да се осъществи на предвидената цена,  заяви анализаторът от "Уедбуш" (WedBush) Дан Ивс.

Мъск обвини Twitter в укриване на данни и заплаши, че ще се откаже от сделката

Смятаме, че в настоящия момент перспективите сделката да стане факт са 60 на сто, като цената ще се предоговори в диапазона между 42 и 45 долара, добави той.

За Илон Мъск може да има сериозни юридически последици, ако реши да не изпълни ангажимента си да придобие "Туитър". Двете страни са се ангажирали с изплащане на обезщетение при провал на сделката, което може да достигне до 1 милиард долара при някои обстоятелства.
БТА