/ ThinkStock/Getty Images
Активисти, политици и приятели на убитата малтийска журналистка Дафне Каруана Галиция се събраха днес, за да почетат паметта й на втората годишнина от убийството й, предаде ДПА.

Малта още предлага 1 млн. евро за информация за убийството на Дафне Галиция

Дафне Каруана Галиция
БГНЕС

Множество от около 100 души постави цветя, носеше транспаранти и запази минута мълчание на мястото, където Каруана Галиция беше убита през 2017 г.

Убийството на „жената Уикилийкс” шокира Европа

Сред тях беше представителят за свободата на медиите на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа Арлем Дезир, който разкритикува малтийското правителство, че не е изправило пред правосъдието поръчителите на убийството.

Новите разкрития на убитата в Малта журналистка разобличават далавери на високо ниво (СНИМКИ)

Малтийското правителство заяви, че "потвърждава ангажимента на компетентните органи въздаването на справедливост да продължи" и определи убийството като "шокираща атака срещу цялата страна".

Каруана Галиция, гласовит критик на премиера Джозеф Мускат, както и на лидера на опозицията Адриан Делия, беше убита при бомбен атентат срещу колата й на 16 октомври 2017 г.

Тази седмица прояви в памет на Каруана Галиция се организират и в други градове по света, сред които Брюксел, Виена, Рим, Сидни, Лондон и Прага.
БТА