/ БТА
Огромен питон беше открит в известния парк Бенчасири в Банкок. Градината се намира в централната част на тайландската столица, а край нея има няколко големи мола и жилищни сгради.

Змията е дълга 3,5 метра и тежи над 35 килограма. Тя била забелязана от ужасени посетители на парка, които сигнализирали полицията. Питонът се бил разположил удобно сред клоните на дърво.

питон
БТА


Мъж беше ухапан от питон, отглеждан в съседен апартамент

Пристигналите на място пожарникари няколко часа се опитвали да заловят огромното влечуго. Първоначално то успяло да им се изплъзне, което наложило да се повика подкрепление. Змията била уловена край една от главните алеи.

питон
БТА

Заради затягането на мерките покрай COVID-19, парковете и градините на Банкок се радват на огромен брой посетители. В града работят много малко заведения и магазини, което прави зелените пространства предпочитано място за срещи и отдих.

Полицаи спасиха жена от „благодарен“ питон

Мрежестият питон е смятан за един от най-големите видове змии на планетата. Специалистите предупреждават, че такива случаи зачестяват заради изсичането на горите и разрастването на градовете, което убива естествените местообитания на дивите животни.