/ iStock/Getty Images
Полицаи от австралийския град Стамфорд Вали са спасили местна жителка от "прегръдката" на "благодарен" килимов питон, който жената се опитвала да спаси, съобщи ААП.

Дамата, чието име не се споменава, видяла змията, докато работела в гаража си. По думите й питонът изпълзял изпод автомобила й. Котаракът й също забелязал натрапника и дори успял да го притисне в ъгъла. За да не пострада никой, жената се опитала да хване неканения гост и да го пусне на свобода, но питонът явно не бил петимен за свобода и отказал да се възползва от добротата на своята спасителка. Вместо това "благодарното" влечуго предпочело да се увие около крака й.



Хватката на питона се оказала толкова силна, че австралийката не успяла да се освободи и се обърнала за помощ към полицията. Във видео, публикувано от служителите на реда, се вижда как те внимателно "размотават" змията, за да не навреди на жената.

"Хайде, хлапе. Да, знам, че всичко това не ти харесва", казва един от полицаите.

Жената не пропуснала да поднесе извинение към полицейските служители заради това, че ги е извикала по такъв "незначителен повод". Полицаите обаче я уверили, че не са имали нищо против да се притекат на помощ, тъй като това е била най-интересната им работа за деня.

Питонът е бил отнесен надалече от дома на жената и пуснат в храстите.
БТА