Председателят на ЕК обяви и санкции срещу Беларус
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че за пръв път в историята си ЕС ще осигури бюджетни средства, за да въоръжи нападната страна - Украйна.

Путин разпореди руските ядрени сили за сдържане да бъдат в режим на бойно дежурство

Предвижда се с европейски пари да бъде осигурена покупката и доставката на въоръжение и предпазни средства.

ЕС затваря небето си за полети с руснаци. Прекратява се дейността на руските медийни групи "РТ" и "Спутник". Замразява се имуществото на Руската централна банка и се спират преводите от и към нея. 

Зеленски след разговор с Лукашенко: Украинска делегация ще се срещне с руска

ЕК предлага нови санкции, които засягат руските олигарси.

Председателят на ЕК обяви също санкции срещу Беларус, които обхващат търговията с основни стоки. Тя нарече непризнатия беларуски президент Александър Лукашенко "колаборационист" по повод руското нашествие в Украйна.

Фон дер Лайен поздрави украинския президент Володимир Зеленски за водачеството и смелостта в отпора на руското нашествие. Тя изрази възхищение от устойчивостта на украинците, като я определи като невиждана и като вдъхновение за всеки. 

С открити обятия посрещаме украинците, които трябва да бягат от бомбите на (руския президент Владимир) Путин, добави Фон дер Лайен. Тя съобщи, че ЕК ще осигури помощ за страните от Източна Европа, които приютяват бежанците.
БТА