Украинският президент Володимир Зеленски съобщи във Фейсбук профила си, че украинска делегация ще се срещне с руска за преговори. До решението се е стигнало след разговор между Зеленски и  президента на Беларус Александър Лукашенко.

Руска делегация е в Беларус за преговори, Зеленски поиска да са в друга страна

Договорихме се украинската делегация да се срещне с руска без предварителни условия на украинско-беларуската граница, в района на р. Припят, обясни Зеленски.

Украйна сезира Международния съд в Хага срещу Русия

Александър Лукашенко пое отговорност към момента на заминаването, преговорите и връщането на украинската делегация всички самолети, хеликоптери и ракети, поставени на беларуска територия, да останат на земята, пише още президентът на Украйна.



Ръководителят на руската делегация Владимир Медински също съобщи, че ще има среща между двете делегации, предаде ТАСС.

Той коментира, че руските представители са готови за преговори по всяко време. „Всеки час е спасен живот за нас”, заяви Медински.

Руската делегация вече е напуснала Минск, обяви Медински.

По-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обяви, че руска делегация е готова за преговори в беларуския град Гомел и очаква пристигането на украински представители.

Украинският президент отхвърли руското предложение за преговори в Беларус, като заяви, че Беларус е причастен към руското нахлуване в Украйна, предаде Ройтерс. Въпреки това украинският лидер изтъкна по-рано днес, че е готов да води преговори на друго място.