Мъж тръгна да троши с брадва вратите на парламента в Уелингтън, прибраха го в подходящо заведение
Мъж тръгна да троши с брадва вратите на парламента в Уелингтън, прибраха го в подходящо заведение / iStock/Getty Images
Новозеландската полиция е задържала мъж, който е дошъл в сградата на парламента с брадва и е разбил стъклени врати в сградата, съобщава New Zealand Herald.

Полицията пристигна в сградата на парламента в Уелингтън в 5.25 ч. Местно време, след като мъж с брадва беше забелязан на улицата. От снимките от мястото на инцидента се вижда, че мъжът е счупил стъкло на двете централни врати към парламента, а на други се виждат следи от удари.

"Мъжът е повредил стъклените панели, но не се е опитал да влезе в сградата", каза полицията. Според вестника, 31-годишният мъж е обвинен в умишлено увреждане и притежание на оръжие. Той се яви пред съда днес.

След изслушването съдията каза на пресата, че мъжът е преместен в "безопасна институция" до края на януари. По време на изслушването подсъдимият направи изявления, които потвърждават общата загриженост относно психичното му здраве, обясни съдията.

Мъжът обаче не е правил политически изявления и не е споменавал инцидента с нападението над сградата на Конгреса на САЩ. В момента законодателите не заседават в новозеландския парламент - имат лятна почивка.

Превод и редакция: DarikNews