/ БТА
Петима души загинаха при руска атака срещу пункт за раздаване на хуманитарна помощ в Югоизточна Украйна, а други двама при руски обстрел в източната част на страната, предаде Ройтерс, като се позова на украински официални представители.

Управителят на Запорожка област Юрий Малашко каза, че при вчерашната атака срещу училищна сграда, в която се намирал пунктът за хуманитарна помощ, е била използвана управляема авиационна бомба. Тази сутрин той написа в Телеграм, че са загинали три жени и един мъж. По късно днес Малашко добави, че от отломките е било извадено тялото на пета жертва – мъж. Единадесет души са били ранени при атаката и са били хоспитализирани, каза още той.

Спешните служби съобщиха, че се опасяват, че трима души все още са блокирани под отломките.

Канцеларията на украинския главен прокурор каза, че ще разследва дали става въпрос за военно престъпление. Тя добави, че двама души за били убити и трима други са били ранени днес при руски обстрел на село Гостре и град Авдеевка в Донецка област.

Агенция Ройтерс посочва, че не е успяла да потвърди информацията от независими източници. Русия отрича да взема умишлено на прицел цивилни. Украинските въоръжени сили провеждат контраофанзива, за да си възвърнат окупирана от Русия територия в Запорожка област.
Владимир Арангелов/БТА