Убиха полицай при стрелба в Масачузетския технологичен институт, задържани са двама
Убиха полицай при стрелба в Масачузетския технологичен институт, задържани са двама / снимки: Reuters

Полицай е бил застрелян снощи в кампуса на Масачузетския технологичен институт в Кеймбридж, близо до Бостън, съобщиха световните агенции, позовавайки се на местните власти и медии.

Полицията задържа двама заподозрени за убийството на полицая, информира БТА.

Единият от заподозрените беше ранен по време на преследване в бостънското предградие Уотъртаун, където се провежда мащабна полицейска операция. На мястото на задържане на другия заподозрян била открита тенджера под налягане, подобна на тези, от които бяха направени взривните устройства за нападението на Бостънския маратон, съобщи Ен Би Си.

Убиха полицай при стрелба в Масачузетския технологичен институт задържани са двама
netinfo

Местни медии съобщават за експлозии и стрелба в Уотъртаун. По предварителни данни са открити и неексплодирали взривни устройства.

На сайта си престижният частен университет посочва, че обстановката е "изключително опасна" и призовава студентите да не излизат от помещенията. Сграда от кампуса е обкръжена от полицията.

По първоначална информация полицаят, който отговарял за охраната на кампуса, се отзовал на повикване за нарушаване на реда, когато бил прострелян няколко пъти. По-късно той починал в болницата.

Кампусът е разположен на около три километра от центъра на Бостън, където в понеделник две бомби избухнаха близо до финалната линия на местния маратон, убивайки трима и ранявайки над 170 души, отбелязва ДПА. Засега не е установена връзка между двете нападения.