/ Gulliver/Getty Images
Доналд Тръмп заяви, че е готов да вкара във Вашингтон „група мъже и жени”, ако столичната кметица Мюриъл Боузър не уважава подразделенията на Националната гвардия, задействана за охрана на обществения ред в града.

Тръмп изтегля 9 500 американски войници от Германия

„Некомпетентната кметица на Вашингтон, окрък Къламбия, Мюриъл Боузър, чийто бюджет напълно е излязъл от контрол и която постоянно си обръща към нас за „подаяния”, сега се сражава срещу Националната гвардия, която я спаси от голям позор през последните няколко нощи. Ако тя не се отнася добре към тези мъже и жени, тогава ние ще доведем друга група мъже и жени”, написа президентът в Twitter.

Той не уточни кого има пред вид, но преди това споменаваше за евентуалното привличане на военни, които отчасти също осигуряваха реда в града, но сега се връщат по базите си.

Тръмп: Епидемията от коронавирус в САЩ почти премина

По-рано Боузър отново настоя Тръмп да „приключи със свръхпрекомерното присъствие в нашия град на федерални сили за сигурност и на военни".
Конфликтът между Тръмп и Боузър, които представляват съответно Републиканската и Демократическата партии, продължава от момента на встъпването в длъжност на Тръмп през януари 2017 година.
БГНЕС