/ Gulliver/Getty Images
Президентът на САЩ Доналд Тръмп даде пресконференция в Белия дом, в която очерта основните моменти, свързани с безработицата в страната, ръста на икономиката, пандемията и протестите във връзка със смъртта на Джордж Флойд, съобщи „Гардиън”.

Изследване в САЩ показа, че лекарство против малария не спира развитието на Ковид-19

Според Тръмп, безработицата в страната е спаднала през последния месец, но все пак остава висока - 13,3%. Той призова щатите, които по-бавно се отварят, да ускорят този процес, за да могат да активизират бизнеса си.

Тръмп заяви, че страната „до голяма степен“ е преминала през коронавирусната пандемия и държавата започва процес на възобновяване на икономиката си. Експертите в областта на общественото здравеопазване обаче предупреждават, че по-късно тази година може да има втора вълна от инфекции, което да наложи отново мерки за социално дистанциране. Самият Тръмп отрича възможността за втора вълна.

Само за денонощие: 103 000 души са се заразили с COVID-19 в света

По отношение на протестите заради насилствената смърт на Джордж Флойд американският държавен глава се похвали с напредъка в Минеаполис, където миналата седмица демонстрациите прераснаха в насилие.
БГНЕС