Тръмп влезе в спор с журналист на CNN на пресконференция (ВИДЕО)

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и журналистът от Си Ен Ен Джим Акоста влязоха в ожесточен спор по време на пряко предаване на пресконференция от Белия дом, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Белият дом отне временно акредитацията на Джим Акоста от CN

Доналд Тръмп
БГНЕС

Вчера Акоста зададе на Тръмп въпрос за движещия се към САЩ керван с мигранти, но не беше удовлетворен от отговора и продължи спора си с президента. Държавният глава помоли представителя на медиите да си седне на мястото и водещата на пресконференцията се опита да вземе микрофона, но репортерът отказа и продължи да задава въпроси за предполагаемата руска намеса в изборите през 2016 година.

Доналд Тръмп
БГНЕС

"Наистина мисля, че трябва да ме оставите да управлявам страната, а вие - да управлявате Си Ен Ен. Си Ен Ен би трябвало да се срамуват, че работите за тях", заяви Тръмп.

Държавният глава каза на друг репортер, че "не му е фен" и нареди на няколко да седнат на местата си.

Доналд Тръмп
БГНЕС

Междинните избори в САЩ: резултати и коментари

Президентът на САЩ добави, че би предпочел да използва по-мек тон, но трябва да се бори с негативното и некоректно отразяване в медиите, предаде ДПА. "Бих се радвал да използвам умерен, скучен тон", подчерта той пред медиите в Белия дом, но добави, че трябва да се защитава.

Доналд Тръмп
БГНЕС

Министърът на правосъдието на САЩ подава оставка по искане на Тръмп

Доналд Тръмп
БГНЕС

Президентът на САЩ заяви, че Майк Пенс ще бъде редом с него като кандидат за вицепрезидент на изборите през 2020 г., на които Тръмп се надява да спечели втори мандат. Той попита присъстващия в залата вицепрезидент дали ще се кандидатира заедно с него и Пенс даде съгласието си.

Доналд Тръмп
БГНЕС

БТА