/ Guliver/Getty Images
Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще призове "непременно" американците да се ваксинират срещу COVID-19, а той самият ще бъде имунизиран веднага щом лекарите му решат кога е най-подходящият момент за това, заяви прессекретарят на Белия дом Кейли Макенани, цитирана от Ройтерс.

Президентът републиканец обаче желае също така да покаже на уязвимите категории от американското население, че при ваксинирането те ще са с най-голям приоритет, каза тя на брифинг за медиите в американското президентство.

Макенани допълни, че някои служители от кариерата в сферата на националната сигурност също ще имат достъп до ваксините, за да бъде гарантирана приемствеността в управлението, а също и "много малка група" висши правителствени представители, за да се вдъхне доверие на обществото.

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс призова американците да имат доверие във ваксините и заяви, че той самият ще се ваксинира без никакво колебание, като това се очаква да стане в близките дни, предаде Асошиейтед прес.

Вицепрезидентът заяви това при посещение във фармацевтичен завод в родната си Индиана, в който се произвежда ваксината на компанията "Модерна".
"Стигнахме до началото на края на коронавирусната пандемия", обяви Пенс.

Американците да имат доверие във ваксините, призова и лидерът на републиканците в Сената на САЩ Мич Макконъл.   
БТА