/ БТА
Пожарен автомобил транспортира покрития с американски флаг ковчег на бившия началник на пожарна служба Кори Комператоре до църквата в Пенсилвания, където ще бъде погребан. Той беше застрелян, когато въоръжен мъж се опита да убие бившия президент на САЩ Доналд Тръмп миналия уикенд, предаде АП.

Тръмп с драматичен разказ за деня, в който беше ранен: Бог беше с мен

Стотици огнеборци пристигнаха в църквата с повече от 100 пожарни автомобила, за да засвидетелстват подкрепата си за скърбящите роднини и приятели на Комператоре. Пред църквата се развяваше огромен американски флаг, окачен на стълбата на пожарен автомобил.
 

погребение
БТА


Снайперисти на близък покрив напомняха за кръвопролитието от миналия уикенд.

Според официални представители в последните си мигове Комператоре предпазвал с тялото си своята съпруга и дъщеря от стрелбата на митинга на Тръмп миналата събота в Бътлър, Пенсилвания.
 

Тръмп
БГНЕС


Тръмп, който бе ранен в ухото, но не пострада сериозно, не присъства на погребението заради опасения от страна на Сикрет Сървис за сигурността му.

Бившият президент отдаде чест на Комператоре в речта си на конгреса на републиканците в Милуоки снощи. Той изложи пожарникарската екипировка на Комператоре на сцената, целуна шлема му и обяви бившия началник на пожарна служба за "невероятен човек".

Според експертиза: Поне 3 оръжия са стреляли, когато е ранен Тръмп
 

Тръмп
БТА

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Владимир Арангелов/БТА