/ ThinkStock/Getty Images
Даника Роем от Демократическата партия се бори да стане първият открито транссексуален човек, избран да представлява щата Вирджиния в Сената. И изненадващо – шансовете й не са никак малки.
Роем не крие корените си и не се опитва да избяга от принадлежността си към работническата класа. „Аз съм от Манасас”, обяснява тя в интервю за АФП и пояснява, че това е малко градче в окръг Принц Уилям, в северната част на Вирджиния. Преди 33 години тя се ражда там, но под името Дан.

Да се родиш в грешното тяло

„Родена съм тук, израснах тук, работих тук. Боря се да представлявам дома си през целия си живот”, коментира бившата журналистка пред френската агенция и подчертава, че няма желание да влиза в политиката, за да се превръща в символ на ЛГБТ-обществото в САЩ.

Кои звезди са транссексуални?

Особено при управлението на президент, който, наскоро забрани на транссексуалните да се записват към американската армия.
В САЩ транссексуални ученици осъждат новата "война на тоалетните"

Роем обаче уверява, че има амбицията да се заеме с най-належащите общински въпроси в региона си и смята да намери решение за тях, използвайки познанията,който е събрала от опита си в местния вестник „Гейнсвил Таймс”.
БГНЕС