/ БТА
С настъпването на нощта обстановката в Украйна отново се усложнява. В Киев няколко пъти вече се включваха сирени, а в столицата отново ехтят спорадични взривове, съобщи Укринформ. Върхновната Рада предупреди в канала си в Telegram за няколко квартала и предградия на столицата, които са бомбардирани.

Жители на Херсон: В хуманитарна криза сме, помогнете ни

Сирени са били пуснати и в други градове в страната - Харков, Уман, Житомир, Била Церква, Кировоград и Хмелницки, съобщават украински медии. Минути след 23 часа вой на сирени огласи и градовете Славута и Мариупол.

Руската армия извършва авиационен удар срещу гражданска инфраструктура в района на Запорожието, съобщиха Telegram-каналите на регионалната военна администрация.

Градската управа в Киев напомни, че в столицата има комендантски час от 20 часа вечерта до 7 сутринта. "Призоваваме всички да прекарат нощта скрити в бомбоумежища и станциите на метрото", заявиха от кметството.

Ракетна атака по телевизионната кула в Киев (ВИДЕО)

Жителите на Киев, които останат по домовете си не бива да пускат осветлението и трябва да стоят със спуснати щори и дръпнати пердета. По-рано във вторник петима души загинаха при атака на телевизионната кула в града. Преди това руските сили съобщиха, че предстоят удари и призоваха цивилните да се укрият.