/ Gulliver/Getty Images
Движещият се с превишена скорост германец е сниман от камерите на пътя, но самоличността му била скрита от намесата на снежнобял гълъб
Светият дух спаси германски шофьор от глоба за превишена скорост. От полицията заявиха, че са разбрали знака свише, но и получилият закрила водач трябва да го разбере и в бъдеще да шофира, спазвайки закона.
 
Камерите за скорост улавят недисциплинирания германец, но на снимката там, където трябва да се види лицето му, за да бъде разпознат, се вижда прелитащ точно в този момент снежнобял гълъб с разперени криле. Птицата скрива самоличността на нарушителя, спестявайки му глоба от 105 евро.

Вселената продължава да ни изненадва
Не без чувство за хумор от полицията в германския град Фирсен пишат на фейсбук страницата си, че намесата на „Светия Дух“ вероятно не е случайност“, визирайки гълъба като символ на Светия Дух в християнството. „Разбрахме знака и оставяме нарушителя да продължи в мир този път,“ се казва в тяхна публикация в социалнта мрежа.
 
Полицията в намиращия се до западната граница на Германия град обаче добавя: „Надяваме се, че получилият закрила водач също разбира намека „отгоре“ и в бъдеще ще шофира, спазвайки закона”.

60 години по-късно: Разследват отново мистериозната смърт на 9 руски планинари
 
Шофьорът се е движил с 54 км/ч по участък с разрешена максимална скорост 30 км/ч. Фирсенските органи на реда отбелязват, че гълъбът би трябвало да бъде глобен за бързия си полет в зоната с ограничения.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук