/ ThinkStock/Getty Images
Хибриди между хора и извънземни вече живеят сред нас, твърди университетски преподавател
Може би никога не сте виждали каквито и да било космически извънземни, но последни проучвания сочат, че до 6% от американците твърдят, че са били отвлечени от тях. Тази статистика не звучи приятно. „Отвлечените“ често споделят, че извънземните ги отвеждат в чиниите си, разполагат ги на плот и извличат сперма от мъжете и оплождат жените. За всичко това разказва Юронюз.

ThinkStock/Getty Images

Ако сте запознати с историите за НЛО, знаете, че има няколко общи обяснения за тези експерименти. Едно от тях е, че извънземните са пред заплаха за репродуктивно изчезване в техния роден свят. Те вече не могат успешно да се размножават и затова са дошли на Земята да използват хората като инкубатори, размножавайки чуждо потомство. Другото е, че извънземните произвеждат хибридни същества, които по някакъв начин ще им помогнат да превземат нашата планета.

Извънземни може да спасят човечеството, твърди учен

Учените, разбира се, са скептични по отношение на подобни твърдения. В края на краищата, никога не е имало никакви убедителни доказателства, че отвличанията се случват. Никой никога не е вземал със себе си мобилен телефон, за да снима или не е предоставил артефакт от летящите чинии.

Thinkstock/Getty Images

Но преподавател от Оксфордския университет в Англия смята, че отвличанията са реални. Йон Ки, който преподава корейски в университета, твърди, че знае какво целят извънземните. В лекциите си в университета той казва, че създават хибриди между извънземни и хора за борба срещу изменението на климата.

В подкрепа на своята неортодоксална теория, Ки отбелязва, че от няколко десетилетия броят на отчетените извънземни отвличания се е увеличил. Той основава това твърдение на работата на Дейвид Джейкъбс, пенсиониран историк от университета в Темпъл, публикувал няколко книги по уфология и управляващ Международния център за изследване на отвличанията. Джейкъбс е интервюирал повече от хиляда души, които твърдят, че са били отвлечени, използвайки хипнотична регресия, която очевидно им позволява да си припомнят своите неземни срещи с извънземни.

Така живеят в Холивуд: Полицията успокои хората в Ел Ей, че няма нашествие на извънземни

Ки възприема твърденията сериозно и свързва нарастващия брой на отвлечените, каталогизирани от Джейкъбс, с увеличаването на парниковите газове в атмосферата. Той не предполага причина и следствие: експериментът с отвличанията не е отговорен за глобалното затопляне. По-скоро това е реакция към него. Извънземните произвеждат хибриди, които могат по-добре да издържат на суровите планети. Чрез създаването на нов модел Хомо сапиенс, този проект ще елиминира необходимостта от трудни климатични споразумения или сложни геоинженерни проекти. Също така ще помогне на самите извънземни, за които се твърди, че живеят сред нас, да запазят частта от тяхната ДНК, намираща се в температурно-толерантните хибриди.

Дори неадаптирани хора вече могат да се справят с по-високите температури; те вече живеят в изобилие от замърсени среди като Конго, Амазония и центъра на Тусон.

Thinkstock/Getty Images

В крайна сметка тази странна теория ще бъде оправдана или победена чрез наблюдение. Ки казва, че причината да не виждаме извънземните, е, че те са до голяма степен неразпознаваеми. "Първите поколения хибриди все още имат физически характеристики, характерни за извънземни", казва той пред NBC. "Но второто поколение... те имат почти неразличими телесни характеристики от тези на хората, въпреки че все още вероятно притежават поне една четвърт от извънземните гени", категоричен е ученият.

Защо толкова харесваме филмите за края на света?

Невъзможността да се различи нещо странно във външния вид на хибридите е едновременно удобство и неубедителност. Те живеят сред нас, но ние не забелязваме. Междувременно концентрацията на атмосферен въглероден диоксид продължава да се покачва. Изглежда невероятно, че човечеството в крайна сметка ще намери тази ситуация по-малко заплашителна благодарение на извънземно преструктуриране.
БГНЕС