/ ThinkStock/Getty Images
Учен има доказателства за намесата на извънземни в спасяването на човечеството. Той е  предлагал доказателства за твърденията си в миналото, предполагайки, че трябва да се проведе дебат по темата за извънземните, но досега не е срещнал достатъчно подкрепа в научната общност, съобщи Спутник.
 
Професорът по корейски език в катедрата по източни култури в Оксфордския университет - професор Йънг Чи, изложи скоро публично идеята си, че нашата планета може да бъде спасена от критична екологична криза, която може да доведе до изчезване на човечеството от извънземни, кръстосващи се с хора.
 
Учени опровергаха доказателство за извънземен живот

В последната си книга, написана на корейски език и цитирана от в. "Дейли Мейл", Йънг Чи твърди, че извънземните са отвличали хора, за да се "кръстосват" с тях, създавайки хибриди, способни да решават сложни задачи. Пример за такива решавани от "хибридите" проблеми са свързани с изменението на климата, като те използват необичайно високите си интелектуални способности.

„Подслушват“ за извънземен живот загадъчен астероид

Според проф. Чи извънземните са силно обезпокоени от перспективата за смърт на човечеството, предизвикана от евентуална екологична катастрофа. "Може да се предположи, че "хибридният проект" е отговор на предстоящата смърт на човешката цивилизация", казва професорът. Чи твърди, че след като тези хибриди успеят в задачата си да решат проблемите на човечеството и да гарантират неговото оцеляване, извънземните ще променят "ниската си оценка за моралния капацитет на хората".
 
Всеки втори вярва в съществуването на извънземни цивилизации! Дали?

Ученият досега разполага с информация, за да потвърди теорията си, но е намерил слаба подкрепа в научната общност. Последното му предложение за провеждане на дебат по тази тема в Оксфордския съюз е отхвърлено през 2018 г.
БГНЕС