/ БТА
Спътникови снимки показват, че Русия е изтеглила известно количество от своята военна техника от райони край границата с Украйна, но също така и пристигането на друга техника, съобщи Ройтерс.

Освен това, констатира агенцията, Русия все още разполага с голямо количество сили и оборудване близо до съседната си държава, съобщи частна американска компания днес.

Снимките, публикувани от базираната в САЩ компания „Максар текнолоджис“, която от седмици проследява струпването на руските сили, не могат да бъдат независимо проверени от Ройтерс, посочва агенцията.

Вчера западните държави предупредиха, че има увеличаващо се руско военно присъствие по границите на Украйна, което е в противоречие с твърденията на Москва за частично изтегляне.

Междувременно украинските правителствени сили днес отрекоха обвиненията, че са нанасяли удари по сепаратистки позиции в източната част на страната.

"Въпреки факта, че нашите позиции бяха обстрелвани със забранени оръжия, включително със 122-милиметрови оръдия, украинските войски не откриха ответен огън", заяви по телефона за Ройтерс дежурен пресаташе на Операцията на украинските обединени сили.
БТА