Полетите на летището в Хамбург бяха подновени тази вечер след 18 часа прекъсване заради взет заложник, съобщи говорител на аерогарата, цитиран от ДПА.

"Летището заработи отново", каза той. Въпреки това все още се очакват отменени полети и смущения в трафика, допълни той.

Според уебсайта flightradar24.com първият кацнал самолет е на компанията "Юроуингс", пътуващ от Хановер.

По данни на летището за днес са били планирани общо 286 полета с 34 500 пътници: 139 заминаващи и 147 пристигащи. Съответно 213 полета е трябвало да бъдат отменени. Вчера 27 полета с около 3200 пътници бяха засегнати от затварянето на летището.

Заложническата криза в Хамбург приключи: Мъжът, който отвлече детето си, е арестуван

Летището в Хамбург бе затворено, след като снощи мъж, въоръжен с огнестрелно оръжие и може би с експлозиви, проникна на територията му с автомобил и произведе изстрели във въздуха. Полицията информира днес, че 35-годишният мъж е бил заедно с четиригодишната си дъщеря, като се предполага, че в събитията е замесен спор за родителски права.

"Вече нямаме ситуация с отвличане", обяви полицията в Хамбург в социалната мрежа "Екс" в ранния следобед днес. "Заподозреният излезе от колата заедно с дъщеря си. Мъжът беше арестуван от специалните части, без да окаже съпротива. По детето не са открити наранявания", се добавя в съобщението.
Любомир Мартинов/БТА