/ Gulliver/Getty Images
Тръмп е обвинен в злоупотреба с власт и възпрепятстване разследване на Конгреса
Все по-вероятни стават изгледите за изход от процеса по импийчмънт в полза на републиканците и президента Доналд Тръмп. Противно на очакванията на демократите, нагласите са да няма удължаване на процеса с допускане на нови доказателства, предава БНР.

Сенаторите ще гласуват по ключовия въпрос дали да бъдат допуснати свидетели и нови доказателства в процеса. Тази идея на малцинството - демократи би се осъществила ако към тях се присъединят поне четирима републиканци и до вчера това не беше изключено.

Но след като един от отворените за минаване на страната на демократите републиканец заяви, че няма нужда от свидетели или нови доказателства, изходът от днешния вот засега изглежда е ясен.

Писателката, обвинила Тръмп в изнасилване, иска негова ДНК проба


Тръмп е обвинен в злоупотреба с власт и възпрепятстване разследване на Конгреса. Демократите настояват, че президентът е нарушил правилата като е обвързал военна помощ за Украйна с разследване на политически опонент.

Ламар Александър - републиканец от Тенеси заяви, че вече е било доказано, че няма достатъчно основания за отстраняване на Тръмп от власт. Без Алекзандър усилията на обвинението най-вероятно ще бъдат неуспешни и сенаторите няма да има как да изслушат бившият съветник по национална сигурност Джон Болтън, който се смята, че е в бил пряк свидетел на отношенията на президента с Украйна.

Сега републиканците имат зелена светлина да спринтират към желания от Тръмп изход - бързо приключване на процеса с присъда „невинен“.