/ Guliver/Getty Images
Серийният убиец Чарлз Менсън, излежаващ доживотна присъда в затвор на щата Калифорния, почина на 83-годишна възраст, съобщиха световните агенции.
 
Те цитираха заявлението на сестрата на Менсън, Дебра Тейл. За кончината на брат й били съобщили представители на затвора Коркоран, където осъденият излежавал присъдата си.
 
Серийният убиец, убил съпругата на Роман Полански, попадна в болница

За причината за смъртта му не се съобщава, но миналата седмица стана известно, че във връзка с влошеното му здравословно състояние, той е бил откаран в болницата в Бейкърсфийлд, разположена близо до затвора.
 

Guliver/Getty Images


Чарлз Менсън е един от най-известните американски престъпници на 20 в. През лятото на 1969 г. той, заедно с три свои съучастнички от комуната му, зверски убиват седем души. Сред тях е и съпругата на режисьора Роман Полански Шарън Тейт, която е бременна девети месец.
 
Масовият убиец Чарлз Менсън ще се жени за 26-годишна булка

Въпреки че Менсън не е бил непосредствен изпълнител на убийствата, той бе признат за виновен за тяхното организиране и бе осъден на смърт. Но през 1972 г., след въвеждането в щата Калифорния на мораториума за изпълнение на смъртното наказание, неговата присъда беше заменена с доживотен затвор.
БТА