Стивън Хокинг
Стивън Хокинг / ThinkStock/Getty Images
Хиляди хора кандидатствали за билети, за да присъстват на полагането на праха на покойния физик Стивън Хокинг в Уестминстърското абатство още през първия де н след обявяването на томболата, съобщи ДПА.

"Много се радваме, че получихме такъв отклик", заявиха от фондация "Хокинг". Те пуснаха линк към репортаж на Би Би Си, че 12000 души от 50 държави са участвали в томболата.

Последният труд на Стивън Хокинг за мултивселените излезе от печат

Семейството на британския учен обяви, че организира томбола с 1000 билета за поклонението в сряда.

Стивън Хокинг – кратката история на един гений

Прахът на Хокинг ще бъде положен в земята на лондонското абатство между гробовете на Исак Нютон и Чарлз Дарвин на 15 юни.

"Съвсем уместно е тленните останки на професор Стивън Хокинг да бъдат положени до тези на изтъкнатите му колеги", заяви деканът на абатството Джон Хол.
Почина британският астрофизик Стивън Хокинг

Стивън Хокинг почина на 14 март на 76-годишна възраст в дома си. Редица знаменитости и местни хора се стекоха на опелото му на 31 март в църква в Кембридж.

Стивън Хокинг: Черната дупка не е капан, а врата към друга вселена

Хокинг е един от най-големите експерти по гравитация и черни дупки. През 1979 г. той е избран за Лукасов професор по математика в Кембриджския университет. Длъжност, която е заемел и Исак Нютон.

Томболата за поклонението пред гроба на Хокинг продължава до вторник. Кандидатстването за билетите е на сайта: stephenhawkinginterment.com.
БТА