Младо семейство от Сараево поиска да осинови момиченцето, което се роди под разрушена от земетресението сграда в Сирия и за което съобщиха световните медии, информира сараевският вестник "Аваз".
Семейството влязло в контакт с редакцията на вестника с молба за помощ да осиновят детенцето.

След трусовете: Бебе се роди в руините в Сирия, майката почина

Майката почина и единственият оцелял член на семейството е това бебе. "Молим да ни помогнете да стигнем до това дете и да му дадем безкрайна обич и утеха. Публикувайте това, за да се знае, че в Сараево има двама млади хора, които сега нямат свои деца и които биха искали да осиновят това бебе и да му дадат цялата любов на света", казала разплакана младата жена.

Разтърсващите кадри на новороденото сред разрухите от земетресението в Сирия се разпространиха във вторник в социалните мрежи. На тях се вижда как спасяват бебе, чиято майка е загинала.
Жената е родила сред развалините от земетресението в Алепу, Сирия. За съжаление тя е починала след раждането му.  В Сирия като последица от разрушителното земетресение до момента са загинали най-малко 1800 души, а в Турция - над 4500. Голям брой сгради и жилищни обекти бяха сринати до основи.
Райна Асенова/БТА