Турция беше разтърсена от две опустошителни земетресения. Докато усилията на спасителите продължават, трогателни кадри на бебета и деца, оцелели часове под останките на някогашните им домове, внесоха лъч надежда.

Малкият Шахин - изваден жив 30 часа по-късно

5-годишният Шахин е изваден жив изпод развалините на жилищна сграда в Кахраманмараш.

30 часа след земетресението и секунди след положителната развръзка, щастието е изписано по лицата на спасителите на малкото момче.Добри новини и за 6-годишната Елиф, спасена 30 часа след труса

Спасителните екипи, работещи в Антакия на Хатай, чули гласа на 6-годишната Елиф, останала под развалините 30 часа. Момиченцето е спасено, но било с наранявания и е откарано за лечение в болница.

Герой, оцелял 31 часа под руините

Бебе на 15 месеца беше спасено изпод развалините на срутила се сграда в южния турски окръг Кахраманмараш днес, 31 часа след разрушителното земетресение.

5-годишно момиче беше спасено в Кахраманмараш 7 часа след земетресението

Седем часа след опустошителното земетресение, в Турция успяха да спасят затиснатата под руините 5-годишна Айше. През цялото време, пише CNN Turk, екипите са поддържали връзка с нея и се опитвали да я успокоят. Детето пък изпратило съобщение на баща си изпод развалините. То гласяло „Добре съм”.Бебето Мехмет се превръща в лъч надежда

2-месечното бебе Мехмет от Хатай е извадено живо изпод развалините 29 часа след земетресението, пише CNN Turk. 
 

След помахване с ръка и „Добре съм” - спасението на Джан

14-годишният Джан се вкопчва в живота, помахвайки с ръка. Така момчето от Кахраманмараш показва местоположението си на 20-ия час от земетресението. Акцията по премахването на бетонните блокове, струпани върху него, продължава 4 часа.

Две деца и майка им се измъкнаха живи изпод развалините

10-годишният Ахмет, 8-годишният Ертугрул и майка им бяха изведени живи изпод развалините на срутената сграда, в която живеели в Кахраманмараш.

Таха, Умай и Баде - поредните герои на труса

Спасяването на три деца - Таха, Умай и Баде, върна надеждата в Хатай. Децата успешно са извадени изпод останките на техния дом, за да бъдат откарани за лечение в болница.
 
 
CNN Turk, nova.bg