/ ThinkStock/Getty Images
Четиричленно семейство – майка, баща и две деца загинаха, след като малкият самолет, с който пътували от Охрид за София, се разби в Македония.

Телата на четиримата загинали са намерени, съобщиха от Гражданската въздухоплавателна служба.  По информация на посолството ни в Скопие македонските паспортни служби са потвърдили, че при катастрофата на борда са били и са загинали четирима български граждани. Тяхната самоличност се изяснява.

„Чесна” П210Н е летял от Охрид за София. Поради лошите метеорологични условия пилотът е поискал да кацне в Скопие, но след кратко време е пожелал разрешение да продължи към София, съобщи Николче Тасески от въздушния контрол.

Самолетът е паднал край местността Солунска глава, най-високият връх на планината Якубица в централната част на Македония. Машината е изчезнала от радарите в 17.16 българско време, като преди това пилотът е съобщил, че има силни турбуленции.

Властите на Република Северна Македония са се обърнали за помощ към България в издирването на самолета, който е паднал в труднодостъпен планински район. За инцидента е информиран министър-председателят на България Бойко Борисов. Той е издал съответните разпоредби на министъра на вътрешните работи Младен Маринов , който от своя страна е в контакт с министъра на вътрешните работи на Република Северна Македония, съобщиха от външно министерство.​
БГНЕС