Русия нарече безпочвени обвиненията на ЦРУ, че се е намесила в избора на Тръмп за президент
Русия нарече безпочвени обвиненията на ЦРУ, че се е намесила в избора на Тръмп за президент / БГНЕС, архив

Русия нарече "безпочвени" обвинения на ЦРУ, че се е намесила, за да бъде избран Доналд Тръмп за президент, предаде Франс прес.

В петък вечерта американският вестник "Вашингтон пост" се позова на оценка на ЦРУ, според която Русия се е намесила, за да бъде избран Тръмп на 8 ноември. Според вестника хора, свързани с Москва, са дали на сайта Уикилийкс имейли, хакнати от компютрите на бившия директор на предизборната кампания на демократката Хилари Клинтън - Джон Подеста, както и от компютрите на Демократическата партия.

ЦРУ: Русия е целяла да помогне на Тръмп да спечели изборите

Разузнавателната общност в САЩ смята, че целта на Русия е била да фаворизира един кандидат пред друг, да помогне на Тръмп да бъде избран, заяви пред в. "Вашингтон пост" висш представител на американското разузнаване.

Днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че нито едно от тези твърдения не е подкрепено с никакво доказателство. Всичко това прилича на безпочвени обвинения, на обвинения от непрофесионалисти, които нямат нищо общо с действителността, заяви Песков.

Тръмп нарече смешни заключенията, че Русия се е намесила в негова полза за изборите

Тръмп вече отхвърли твърденията на американското издание. Днес той написа в Туитър, че докато човек не хване хакерите в действие, е много трудно да се определи кой извършва хакерската атака, предаде Ройтерс.

Източник: БТА