Русия към момента не разглежда членство в НАТО
Русия към момента не разглежда членство в НАТО / БГНЕС

Русия в момента не разглежда възможността за членство в НАТО, но е готова да обсъжда предложения за всякакви форми на сътрудничество, ако това ще допринесе за стабилността в света, заяви руският президент Дмитрий Медведев, цитиран от Интерфакс.

"Естествено, бихме желали нормални, пълноценни, приятелски отношения със Северноатлантическия алианс. Готови сме да развиваме партньорските отношения с НАТО", каза той по време на среща с членовете на Съвета за международни отношения.

Медведев отбеляза, че ако партньорите от НАТО виждат и допълнителни възможности за развитието на тези отношения, Русия е готова да ги обсъди. "Русия не е затворена за обсъждането на каквито и да било форми на сътрудничество с НАТО, ако това е в името на мира по света", подчерта той.

Отговаряйки на въпрос, дали Русия би желала да влезе в НАТО, Медведев каза: "Не знам доколко лесно е сега да се анализира присъединяването на Русия към НАТО, мисля, че ситуацията за момента не предразполага към това, но съществува известната фраза: никога не казвай "никога", допълва БГНЕС.