/ ThinkStock/Getty Images
Все по-голям брой британци смятат, че гласуването за напускане на Европейския съюз е било лоша идея, сочи ново проучване, цитирано от „Индипендънт“.
 
Към днешна дата се регистрира най-висок процент на хората, които съжаляват за резултата след референдума през юни 2016 г., като 47% от анкетираните заявяват, че гласовете в полза на развода с Брюксел са били грешка.

Юнкер: Нямам желание за мъст към британците, но трябва да платят
 
Проучването е на YouGov по поръчка на „Таймс“ и потвърждава становището на опозиционерите лейбъристи, които твърдят, че общественото мнение се обръща срещу Брекзит.
 
В него се казва още, че според 2/3 от гражданите преговорите по оттеглянето от европейската общност вървят зле. През март само 1/3 от запитаните виждаха проблем в процеса по Брекзит.

Лондон се подготвя и за неуспешен финал на преговорите с ЕС
 
Депутатите Дейвид Лами, Чука Умуна и Стив Рийд вече коментираха резултатите в Туитър. Рийд подчерта, че това е „пореден знак как обществото се обръща срещу Брекзит“.
 
Констатациите идват дни, след като британският премиер Тереза Май отказа да отговори на въпроса дали би гласувала „за“ Брекзит, ако се проведе още един референдум. Тогава тя каза пред слушателите на радиостанция LBC, че ще трябва да "прецени доказателствата".

Великобритания е готова да излезе от ЕС и без споразумение
 
Официалните преговори между Лондон и Брюксел за условията, според които Великобритания ще излезе от ЕС, започнаха на 19 юни в белгийската столица, почти една година след референдума по въпроса в Обединеното кралство, на който с резултат от 51,9% победиха противниците на евроинтеграцията.

Тереза Мей: Може да не постигнем сделка с Брюксел
 
Преговорите трябва да продължат до ноември 2018 г., след което страните ще разполагат с половин година за ратификация на постигнатите споразумения в националните парламенти.
БГНЕС