/ Gulliver/Getty Images
Голямата битка е тази вечер на Олимпийския стадион в Киев
Реал Мадрид срещу Ливърпул - това е големият финал в Шампионската лига, емоциите около който владеят футболните фенове вече седмици наред. Голямата битка ще започне тази вечер от 21.45 ч. на Олимпийския стадион в украинската столица Киев.
 

Gulliver/Getty Images


Около полунощ ще е ясен и новият футболен крал на Европа! Ще защити ли испанският гранд трофея си за трета поредна година, или Ливърпул ще си припомни емоциите от Истанбул през 2005-а, когато вдига купата, припомня Gong.bg.
 
В Gong.bg четете още за пътя до Киев: Реал Мадрид VS Ливърпул
 

Gulliver/Getty Images


Реал Мадрид са абсолютен рекордьор по трофеи в най-апетитната надпревара, след като притежават цели 12 отличия във витрината си. Същевременно мърсисайдци са триумфирали пет пъти. В последните четири години „белите“ достигнаха четири пъти до решителния етап, докато „червените“ за последно играха финал през 2007 г., когато отстъпиха на Милан.
 

Gulliver/Getty Images


Киев опитва да осребри домакинството си на финала на Шампионска лига

Любопитно е да се отбележи, че на фона на доминацията от страна испанските, италианските и немските тимове, за първи път от сезон 2011/12 английски тим достига до двубоя за купата с големите уши. За последно Челси представляваше Острова и то по особено запомнящ се начин. „Сините“ от Лондон ликуваха, след като подчиниха Байерн Мюнхен.
 
Развитието на срещата между Реал Мадрид и Ливърпул ще може да следите на Gong.bg и по Дарик радио.
gong.bg