/ Guliver/Getty Images
Голяма част от феновете на "Ливърпул" и "Реал" Мадрид се отказват да присъстват на финала на Шампионската лига заради високите цени на хотелите в Киев. Това съобщава местният вестник "Вести".

Финалът на най-престижния турнир в Европа ще се състои на 26 май на Олимпийския стадион в Киев, който има капацитет от 70 000 места. Дълго преди този мач местните хотели повишиха цените си за тази дата между 5 и 10 пъти.

Четете още на Gong.bg: Киев в трескава подготовка за финала в Шампионска лига

Според изданието феновете на двата отбора са спрели да резервират билети за финала, въпреки че техният жизнен стандарт е няколко пъти по-висок от този в Украйна.
 

Guliver/Getty Images


Привържениците на "Ливърпул" не могат да си позволят да дойдат или да останат в Украйна за двубоя за титлата на Шампионската лига. Те считат това за "най-скъпия финал в историята" и се оплакват от измами", пише още "Вести".

Пътуването в двете посоки излиза около 1700 лири, а настаняването в хотел може да се окаже 2-3 пъти по-скъпо от полета. Според фен на английския тим най-ниската цена за нощувка в хотел в периода 25-27 май е 900 лири (т.е. малко над 2000 лева), а за три нощувки тя варира между 1800 и 3000 лири.
 

Guliver/Getty Images


Властите в Киев все пак обявиха, че очакват около 35 000 привърженици от чужбина да присъстват на мача.