/ БГНЕС
Службата за сигурност на Украйна (ССУ) предупреди днес, че е възможно да бъде извършена кибератака срещу държавни институции и частни компании преди финала на Шампионската лига, предаде Ройтерс. Футболната среща ще се играе в Киев в събота - 26 май.
 
"Експертите от Службата за сигурност смятат, че заразяването на хардуер на територията на Украйна е подготовка за нов акт на киберагресия от Руската федерация, целящ да дестабилизира ситуацията по време на финала на Шампионската лига", се казва в комюнике.
 
Киев опитва да осребри домакинството си на финала на Шампионска лига

Компанията за информационни технологии "Сиско систъмс" предупреди днес, че хакери са заразили най-малко 500 000 рутера и устройства за съхранение на информация и данни в десетки страни. Тя смята, че се подготвя нова масирана кибератака срещу Украйна.
 

Нейното подразделение за киберразузнаване каза, че зловредният софтуер може да бъде използван за шпионаж, за смущаване на интернет комуникациите или за извършване на атаки срещу информационните системи в Украйна.
 
Рекордно увеличение на кибератаките, над 200 000 се регистрират на ден

Според "Сиско систъмс" зад кампанията стои руското правителство, тъй като сходен метод е използван в предишни кибератаки, които Вашингтон приписа на Москва.
БТА