/ БТА
Разследване срещу губернатора на щата Ню Йорк Андрю Куомо разкри, че той е упражнявал сексуален тормоз срещу много настоящи и бивши служителки на щатското правителство, съобщи генералната прокурорка на щата Летиша Джеймс, цитирана от Асошиейтед прес.

Продължилото близо пет месеца разследване, извършено от двама външни адвокати, които са говорили със 179 души, е установило, че администрацията на Куомо се е характеризирала с "враждебна работна среда", изпълнена с "повсеместен страх и заплахи".
 


"По-специално разследването е установило, че губернатор Андрю Куомо е упражнил сексуален тормоз срещу настоящи и бивши служителки на администрацията на щата Ню Йорк чрез непозволено опипване и нееднократни обидни забележки със сексуален подтекст, които създали враждебна работна среда за жените, работещи там ", каза днес на пресконференция прокурор Джеймс.

Глобиха Fox News с 1 млн. долара за сексуален тормоз

В най-малко един от случаите, разследването е установило, че Куомо и негови висши служители са предприели преследване срещу бивша служителка, която го обвинила в злоупотреби. Разследването разкри, че Куомо е тормозил сексуално и жени извън администрацията.

Миналата зима се появиха множество твърдения, обвиняващи Куомо в опипване и сексуален тормоз на негови служителки или на жени, с които се е срещал на публични събития. Губернаторът отрича да е извършил нещо нередно, а в последните месеци възприе по-твърд тон, поставяйки под въпрос мотивите на многобройните си обвинителки и критици.
 
БТА