Fox News
Fox News / iStock/Getty Images
Накърнени са и трудови права на служителите
Комисията по човешките права на град Ню Йорк глоби телевизия Fox News с 1 милион долара - най-голямата глоба в нейната история, за нарушаване на законите срещу сексуален тормоз и накърняване трудовите права на служителите, предаде Асошиейтед прес.

В рамките на споразумение, свързано със съдебния спор, телевизията се е съгласила също да въведе задължително обучение срещу сексуален тормоз за базираните си в Ню Йорк служители и сътрудници, както и временно да се откаже от политиката, изискваща от хората, които твърдят, че са жертва на злоупотреби, да прибягват до задължителен съдебен арбитраж.

ФБР се заема със сексуалния тормоз в редиците си

Глобата произтича от разследване, започнало през 2017 г. след няколко докладвани случая, по думите на комисията, на "повсеместни злоупотреби" в популярната новинарска телевизия.
 


Първите признаци за проблеми в телевизията се появиха през 2016 г., когато бившата водеща Гретчен Карлсън обвини вече покойния шеф на медията Роджър Ейлс, че и е отправял неприлични предложения и е съсипал кариерата й, когато го е отблъснала. Ейлс, както и бившият водещ на "Фокс нюз" Бил О'Райли изгубиха работата си заради твърдения за сексуален тормоз.

Позабравените холивудски секс скандали (ВИДЕО)

Още няколко жени заведоха дела в съда, свързани със сексуален тормоз, включително бившата водеща на Fox News Мегин Кели.

Глобата от 1 милиона долара е наложена по четири отделни иска за "преднамерени развратни" действия за по 250 000 долара всеки. Комисията не назова имената на ищците или броя им, отбелязва АП.
 
БТА