Петима души са загинали и над 40 са ранени при вчерашното нападение до сградата на парламента в Лондон, сочат последните данни, потвърдени и от полицията.  Сред загиналите са полицаи и нападателят, както и една жена. Много от ранените са в тежко състояние.  Няколко часа след атаката в Уестминстър, метростанция  „Норт Гринуич“ в британската столица беше затворена и евакуирана заради подозрителен пакет.

Медии: Британец, приел исляма, е извършител на нападенията в Лондон

Според полицията нападателят в Уестминстър е само един и става въпрос за ислямистки тероризъм. Все още не се оповестява самоличността му. Появиха се неофициални информации, че мъжът се казва Абу Изадин. На една от снимките, показващи тялото му в близък план, се вижда дълга брада.

Нападение пред Британския парламент

Мъжът е врязал автомобила си в десетки пешеходци на Уестминстърския мост, след което е слязъл от него и е атакувал първия срещнат полицейски служител с нож, дълъг около 20 см. Малко след като е ранил полицая, той е бил прострелян.Френският премиер Бернар Казньов заяви, че има пострадали френски ученици. Според френски дипломатически източник трима граждани на Франция са ранени. Появиха се съобщения за румънски и южнокорейски граждани, пострадали при нападението. Към момента няма информация за пострадали български граждани.

нападение в Лондон
БГНЕС

Четири часа след  атаката край британския парламент метростанцията „Норт Гринуич“ в Лондон беше затворена и евакуирана заради „подозрителен пакет“, съобщи  Daily Express. 

Реакции след нападението в Лондон

Десетки полицейски служители са били разположени на мястото и пътниците са били помолени да напуснат района. По-късно органите на реда уточниха, че метростанцията е била затворена за кратко и е била отворена след проверка на пакета. В изявление британският премиер Тереза Мей осъди атаката. Тя обяви, че Великобритания няма да промени нивото на заплаха от тероризъм въпреки нападението. „Нивото на заплаха в Обединеното кралство от известно време е високо и това няма да се промени“, отбеляза Мей. Световните лидери осъдиха трагедията. Светлините на Айфеловата кула в Париж в полунощ угаснаха в знак на съпричастност с Лондон.