Британски полицай беше намушкан с нож, а предполагаем нападател беше прострелян от полицията пред парламента в Уестминстър. Районът беше отцепен, съобщи лидерът на Камарата на общините Дейвид Лидингтън, цитиран от Франс прес.

Вижте снимки от Лондон в галерията тук

Говорител на Камарата на общините съобщи пред АФП, че депутатите са били затворени вътре в сградата на парламента поради "инцидент, свързан със сигурността".
Десетки полицаи са влезли в сградата на парламента. Някои от тях носят щитове. 

Британската министър-председателка Тереза Мей е на сигурно място, съобщи говорител на Мей, цитиран от Асошиейтед прес. Той не отговори на въпроса къде е била Мей в момента на нападението.

Източник от сигурността каза, че още не е ясно какъв е мотивът за атаката.
Скотланд Ярд съобщи, че около 14:40 ч. местно време е получен сигнал за "инцидент край моста Уестминстър, при който е използвано огнестрелно оръжие". Малко след това на място е кацнал спасителен хеликоптер. Британски медии съобщават, че на земята пред парламента са лежали двама души.

"Ясно чух изстрели. Видях да пада човек, облечен в черно. Мисля, че беше полицай", заяви служител на парламента, станал свидетел на сцената от офиса си.

Гледайте какво се случва в Лондон:
По-рано днес полицията съобщи, че е била повикана заради инцидент с огнестрелно оръжие близо до моста Уестминстър, каза Лидингтън. Според очевидци автомобил се е врязал в група хора на моста.

Една жена е убита при атаката, има много тежко ранени, съобщи британската агенция Прес асосиейшън.

На този етап се смята, че нападателят е един. След атаката на моста колата се е блъснала в портала на парламента. Мъж слязъл от колата, въоръжен с нож,намушкал полицай, а колегите на униформените го застреляли.

Британската служба за вътрешно разузнаване МИ5 посочи, че е твърде рано да се каже дали случилото се е свързано с тероризъм. Полицията заяви, че се отнася към нападението като към терористичен акт до изясняване на мотивите.

В началото на заседание в Белия дом президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви пред медиите, че е информиран за събитията в Лондон. Британската полиция нарече нападението "тероризъм", отбелязва АФП.