/ БГНЕС
Първият камион с хуманитарна помощ от бразилското правителство пристигна в град Пакарайма на границата с Венецуела, предаде АП.

БГНЕС

Опозиционният венецуелски депутат Мигел Писаро, цитиран от Ройтерс, съобщил пред репортери в Каракас, че камионът е пресякъл границата и се намира на венецуелска територия. Свидетел на Ройтерс обаче твърди, че макар камионът да е прекосил граничната линия, той все още не е минал през венецуелския митнически граничен пункт.

БГНЕС

Според информационния сайт UOL, цитиран от ТАСС, рано тази сутрин от авиобазата в град Боа Виста, където бразилските власти са организирали склад за хуманитарна помощ, са потеглили два камиона, но единият е закъсал на пътя поради технически проблем.

Венецуелски войници избягаха в Колумбия, по границата избухнаха сблъсъци

Сайтът твърди, че в Пакарайма са докарани ориз, сухо мляко и медикаменти в количества, достатъчни за нуждите на 6000 души за един месец. В граничния град камионът е бил посрещнат лично от бразилския външен министър Ернесто Араужо, който изразил надежда, че ще правителството на Мадуро ще допусне помощта на територията на Венецуела и че не очаква оттам да бъдат създавани проблеми.

БГНЕС

ТАСС припомня, че в четвъртък вечерта по решение на венецуелския президент Николас Мадуро границата между двете страни бе затворена, а вчера вицепрезидентката на Венецуела Делси Родригес обяви за временното затваряне на трите моста, свързващи страната с територията на съседна Колумбия. Това решение бе прието, след като венецуелската опозиция обяви намерение да достави от Бразилия и Колумбия хуманитарна помощ.

БГНЕС

ООН призова да се избегне насилието във Венецуела

Правителството на Мадуро настоява, че помощ може да бъде оказана само в рамките на международното право и не желае да пропуска събрани от опозицията помощи през границата.

БГНЕС

БГНЕС

БТА