Продължава разследването за убийството на сестрата на Илия Павлов
Продължава разследването за убийството на сестрата на Илия Павлов / снимка: БГНЕС, архив

Рускинята Наталия Уилсън е обвинена в двойно убийство, след като закла бившата жена на съпруга си и детето им, пише вестник „Вашингтон пост". 41-годишната Славка Найденова е сестра на бизнесмена Илия Павлов, известен някога като най-богатият човек в България. Павлов бе убит през 2003 г. в София с изстрел в сърцето, след като дава показания по делото за убийството на първото посткомунистическо правителство в страната, оглавяване от Андрей Луканов, уточнява изданието.

Между двете жени не е имало никаква конфронтация до деня на убийството, пише още вестникът, цитирайки представител на полицията в окръг Принс Уилям, щат Вирджиния. Телата на Найденова и нейният син Пол Уилсън са били открити от настоящия съпруг на българката след 23.00 ч. същия ден. Престъплението се разследва от ФБР с помощта на преводачи на руски и български езици, отбелязва БГНЕС.

На 47-годишната Наталия Уилсън е било предявено обвинение в двойно убийство. Наталия е омъжена за Лестър Уилсън, чиято сестра Кели разказва, че не познава добре новата съпруга на брат си, тъй като я е виждала всичко на всичко два пъти. "Брат ми е просто потресен. Цялото семейство е в шок", казва Кели, по чиито думи Лестър бил съхранил отлични отношения с бившата си жена и бил изряден баща. Понастоящем полицията изяснява дали Наталия Уилсън е пребивавала легално на територията на САЩ, тъй като е известно, че тя не притежава американско гражданство.

В момента все още се уточняват и мотивите на Наталия за извършване на престъплението - дали е било от ревност, дали заради пари или заради нещо друго, заключва изданието.