/ БТА
Принц Хари сподели опасенията си за безопасността на семейството си, ако се върне в Обединеното кралство в публикувани в сряда клипове от нов документален филм за него - "Таблоидите на съд". 

Хари съобщи, че няма да доведе съпругата си Меган, херцогинята на Съсекс, обратно във Великобритания, защото смята, че е твърде опасно за нея.

Принцът  обвинява британските медии за смъртта на майка му принцеса Даяна в автомобилна катастрофа през 1997 г. Той обвини британските вестници във враждебни и расистки нападки срещу американската му съпруга Меган, които бяха посочени като фактор за решението им да се откажат от кралските задължения и да се преместят в Калифорния през 2020 г.

"Вижте какво се случи през последните четири години с мен, съпругата ми и семейството ми", каза той в документалния филм "Таблоиди на съд".

"Това все още е опасно. И всичко, което е необходимо, е един самотен актьор, един човек, който чете тези неща, за да действа според това, което е прочел... и независимо дали става дума за нож или киселина, каквото и да е. И това са неща, които са истинско притеснение за мен. Това е една от причините, поради които няма да върна съпругата си в тази страна." 

Принцът сподели, че съдебните му битки с британската таблоидна преса са допринесли за разпадането на отношенията му с кралското семейство.

„Това със сигурност е основна част от него“, каза Хари пред телевизионния оператор ITV в документалния филм „Таблоидите на съд“.

Понастоящем той съди британското вестникарско подразделение на Рупърт Мърдок - News Group Newspapers (NGN) - и издателя на Daily Mail в две отделни съдебни дела, като твърди, че журналистите и частните детективи са извършвали незаконни действия в продължение на няколко години.

„Вярвам, че от гледна точка на службата и когато си в обществена роля, това са неща, които трябва да правим за по-голямо добро, но аз правя това по мои причини“, каза той пред ITV.

„За мен мисията продължава, но това предизвика част от разрива“, добави той.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
Reuters, БГНЕС