Принц Хари
Принц Хари / Gulliver/Getty Images
Херцогът на Съсекс проведе емоционален разговор за загубата и скръбта с основател на благотворителна организация, която помага на семействата на военни, изправени пред загубата на любим човек.

"Убеждаваш се, че човекът, когото си загубил, иска или има нужда да бъдеш тъжен колкото се може по-дълго, за да му докажеш, че ти липсва", казва принц Хари, чиято майка Даяна, принцеса на Уелс, умира, когато той е на 12 години.

"Но след това осъзнаваш, че те /починалите/, сигурно искат да бъдеш щастлив", сподели Хари, цитиран от Би Би Си.

Във видеоклип, публикуван от благотворителната организация, основателката на "Малките войници на Скоти" Ники Скот от Норфолк разказва на принца за момента, в който през 2009 г. съобщава на сина си новината, че съпругът ѝ е загинал в Афганистан. "Това разруши неговия свят. Беше най-лошото", казва тя. "Как да кажеш това на едно петгодишно дете?", сподели Скот.
 

Принц Хари, посланик на благотворителната организация, който е помагал на събитията за деца и дори се е обличал като Дядо Коледа, описва колко трудно е да се говори за чувството на загуба на любим човек.

"Това е най-трудното нещо, особено за децата, които казват: "Не искам да говоря за това, защото ще ме натъжи", казва той.

"Но щом осъзная, че ако говоря за това и чествам живота им, тогава всъщност нещата стават по-лесни, за разлика от това: "Просто няма да говоря за това и това е най-добрата форма на справяне", докато всъщност не е така", каза принцът.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС