/ БТА
Руският президент Владимир Путин се срещна в Кремъл с иранския си колега Ебрахим Раиси и заяви, че обсъждането на палестинския въпрос е жизненоважно, предаде Ройтерс.

Раиси заяви в отговор, че израелските удари по населената с палестинци ивица Газа се равняват на геноцид. Обстрелът трябва да спре възможно най-скоро, добави той. Израел вече на няколко пъти определи като достойно за съжаление дефинирането на операцията в Газа като геноцид и заяви, че действията там са насочени срещу екстремистите от "Хамас", които управляват ивицата, припомня Ройтерс.

В същото време Путин подчерта приятелството между Русия и Иран. "Сътрудничеството между Москва и Техеран се развива в различни области – от енергетиката до образованието. Имаме големи инфраструктурни проекти. Обсъждаме ги отдавна и сега преминахме към практическото изпълнение на изграждането на жп линията Север-Юг. Работим и традиционно в областта на енергетиката", изброи руският президент областите на взаимодействие.

Владимир Путин отбеляза, че Москва и Техеран си сътрудничат и в областта на образованието. „Тук имаме голям брой ирански студенти, които учат“, каза той. Президентът на Руската федерация обърна внимание на факта, че през октомври в Москва се проведе иранска изложба. "И ние самите бяхме изненадани от интереса, който предизвика сред руската страна", поласка той иранския си колега.
БТА, ТАСС