/ БГНЕС
Министър-председателката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн се върна на работа, шест седмици след като през юни стана вторият ръководител на правителство в света, родил дете по време на мандата си.

Джасинда Аддърн
БГНЕС


Като кралско бебе: Красивата премиерка на Нова Зеландия показа дъщеря си (СНИМКИ)

38-годишната Ардърн реши да работи от дома си в Окланд до този уикенд, а после ще се върне в столицата Уелингтън, предоха Франс прес и ДПА. Във Фейсбук тя написа, че семейството й "наистина е много добре".
 

A quick hello as we get ready to come back!

Публикувахте от Jacinda Ardern в Събота, 28 юли 2018 г.

13 от най-красивите и влиятелни жени в световната политика (СНИМКИ)

"Очевидно животът ни ще бъде малко по-различен", добави тя, имайки предвид дъщеричката си Нийв, родена на 21 юни. 40-годишният й партньор Кларк Гейфърд, който е водещ на телевизионно предаване за риболов, реши да си вземе отпуск по бащинство, за да се грижи за новороденото си първо дете.

Джасинда Ардърн
БГНЕС

Новозеландската министър-председателка предварително бе казала, че ще ползва шест седмици отпуск по майчинство. През този период функциите й бяха поети от заместника й Уинстън Питърс.

ГАЛЕРИЯ: Най-влиятелните красавици на световната политическа сцена

По време на предизборната кампания Ардърн отказа да отговаря на въпроси за намеренията си във връзка с майчинството и подчерта, че то не трябва да се отразява върху кариерата на жените. След като през януари съобщи, че е бременна, тя увери, че раждането няма да навреди на работата й и заяви: "Бременна съм, не съм инвалид".
БТА