/ БГНЕС
Красивата премиерка на Нова Зеландия Джасинда Аддърн преди броени дни стана майка за първи път. За щастливото събитие съобщи лично тя в профила си в Instagram.

Джасинда Аддърн
БГНЕС


13 от най-красивите и влиятелни жени в световната политика (СНИМКИ)

Тя сподели, че раждането на здраво момиченце с тегло 3,31 килограма я е направило изключително щастлива. Ардърн казва още, че с бебето се чувстват добре и благодари на всички доброжелатели за подкрепата, както и на медицинския екип, асистирал раждането.

Джасинда Аддърн
БГНЕС

Нещо повече - подобно на кралските бебета, премиерът на Нова Зеландия представи дъщеря си пред обществеността след изписването им от болницата. Момиченцето ще се казва Нийв Те Ароха.

Джасинда Аддърн
БГНЕС

Ардърн става първата жена в историята на Нова Зеландия и втората в света след министър-председателката на Пакистан Беназир Бхуто през 1990 г., забременяла и родила дете в качеството си на действащ премиер.

ГАЛЕРИЯ: Най-влиятелните красавици на световната политическа сцена

Джасинда Аддърн
БГНЕС

Джасинда Ардърн бе избрана през октомври 2017 г. и стана най-младият премиер, който страната е имала от 1856 г., присъединявайки се към вълна от нови млади държавни лидери по света. 
Тя изпълняваше задълженията си почти до края на бременността и оповести, че възнамерява да се върне на работа в началото на август.