На стиснат шофьор му се видя скъпо да "обуе" със зимни гуми своето Порше, чиято цена тръгва от минимум 50 000 долара нагоре, и закъса в снега
На стиснат шофьор му се видя скъпо да "обуе" със зимни гуми своето Порше, чиято цена тръгва от минимум 50 000 долара нагоре, и закъса в снега / iStock/Getty Images
Снеговалежът през последните няколко дни обърка и блокира автомобилния трафик в много части на Германия. Дори добре оборудваните разчистващи машини с мъка преборваха снежните преспи. Затова не е чудно, че спортно Porsche заседна само с две вместо с четири зимни гуми.

Това констатираха аварийните служби на А2 близо до Хам във Вестфалия, информираха от полицията. При пристигането си те откриха, че поршето има само 2 зимни гуми – предните.

Пред полицията шофьорът обясни, че не може да си позволи да плати за 4 зимни гуми, затова сменил само предните две.

Много бяха пътнотранспортните произшествия в Германия от уикенда насам след силните снеговалежи и бури. Само в Северен Рейн-Вестфалия, който е особено тежко засегнат от бурята, полицията регистрира над 1600 инцидента, свързани с времето, между неделя и вторник сутринта. В преобладаващото мнозинство от случаите се касаеше за външни поражения, но има и ранени.

Превод и редакция: DarikNews