Германия сняг време
Германия сняг време / БТА
Обилен снеговалеж предизвика значителни нарушения на транспорта в Германия, включително 37-километрово задръстване, при което стотици коли и камиони бяха блокирани часове наред при минусови температури, предаде Асошиейтед прес.

Полицията в град Билефелд каза днес, че стотици автомобили са били блокирани цяла нощ при задръстването на магистрала А2 в западната част на Германия. Спасителни екипи са минавали от автомобил на автомобил и са раздавали одеяла и топли напитки.

Германия сняг време
БТА


Задръствания заради снега и заледените пътища имаше също в източната провинция Бранденбург и централната провинция Хесен. В няколко региона беше частично спряно движението на влаковете, а снегорини работеха денонощно за разчистване на снега и леда от релсите.

Транспортният министър Андреас Шойер призова германците да останат по домовете си и да избягват пътувания.

Националната метеорологична служба заяви, че днес се очаква още сняг в северна Германия.
 
Шофьори на автомобили бяха блокирани през нощта и на магистрала А4 в Централна Германия, отбелязва Франс прес.

Ситуацията е изключително тежка и в голяма част от Великобритания, от Южна Англия до северните предели на Шотландия, а също така и в някои райони на Северна Ирландия.

В тези региони бе обявен жълт код заради обилния снеговалеж, който според британската метеорологична служба може да възпрепятства железопътния транспорт. Метеорологичната служба предупреди също така за опасности от падания във връзка с образувалите се поледици.

В Лондон снегът, който вали днес цяла сутрин, покри градските паркове. 
БТА