Почина най-известната пациентка в кома в света
Почина най-известната пациентка в кома в света / netinfo

На 79-годишна възраст в старчески дом в Ню Йорк почина най-известната пациентка в кома в света, предадоха световните агенции. Марта фон Бюлоу, позната с прякора Съни, прекара в кома 28 години. Историята й вдъхнови Холивуд и стана основа на лентата "Обрати на съдбата", заснета през 1990 г. с участието на Глен Клоус и Джеръми Айрънс.

Съни фон Бюлоу е наследничка на американския магнат в областта на комуналните услуги Джордж Крофорд. Първо е била съпруга на австрийския принц Алфред фон Ауерсперг, член на аристокрацията и инструктор по тенис. Двамата се женят през 1957 г. и имат две деца. Развеждат се през 1965 г. Принцът умира през 1992 г. след прекарани в кома девет години в следствие на автомобилна злополука.

На 22 декември 1980 г. роднини на Съни я намират в безсъзнание в банята на семейното имение в Нюпорт, в щата Роуд Айлънд. Година по-рано тя пак е била в кома, но бързо се е събудила. По онова време й открили ниска кръвна захар.

След изпадането във втората кома, от която Съни така й не се събужда, нейните две деца от първия й брак започват дело срещу доведения си баща, че е тровил съпругата си с инсулин и се е опитал да я убие със свръхдоза. Той пък твърди, че съпругата му е направила опит за самоубийство.

През 1982 г. Фон Бюлоу е признат за виновен в два опита за убийство на съпругата си. Три години по-късно апелативен съд отменя тази присъда и Фон Бюлоу е признат за невинен.

После двете деца на Съни от първия й брак завеждат граждански иск срещу доведения си баща. Въпросът е уреден извънсъдебно, като Клаус фон Бюлоу се съгласява да се разведе със Съни и да не претендира върху част от парите й.

Сега Клаус фон Бюлоу живее в Лондон и е грижлив дядо за внуците си, твърдят негови близки.