Племенници на първата дама на Венецуела опитали да внесат 800 кг кокаин в САЩ
Племенници на първата дама на Венецуела опитали да внесат 800 кг кокаин в САЩ / БГНЕС

Двама племенници на влиятелната първа дама на Венецуела Силия Флорес бяха арестувани в Хаити по обвинение, че са планирали да внесат 800 кг кокаин в Съединените щати и ще бъдат изправени пред съд в Ню Йорк, съобщи Асошиейтед прес.

Извършеният във вторник арест, само три седмици преди парламентарните избори във Венецуела, вероятно ще изостри и без това напрегнатите отношения между САЩ и Венецуела.

Двамата заподозрени, Ефраин Кампос и Франсиско Флорес, бяха екстрадирани от Хаити и се очаква днес да бъдат подведени под отговорност от съд в Ню Йорк.

Бившият началник на операциите зад граница на Федералното управление за борба с наркотиците на САЩ Майкъл Виджил каза, че двамата са били арестувани в столицата на Хаити Порт-о-Пренс след пристигането им от Венецуела на борда на частен самолет. И двамата мъже са имали дипломатически паспорти, но нямат дипломатически имунитет, отбеляза Виджил.

Президентът на Венецуела Николас Мадуро осъди "империалистическите атаки", след като двамата племенници на неговата съпруга бяха арестувани в Хаити и отведени в САЩ.

Родината ни ще следва курса, по който е поела, написа в Туитър Мадуро. "Империалистическите атаки и засади няма да навредят на народа на освободителите", добави Мадуро в първия коментар за ареста на роднините му.

Източник: БТА