/ Guliver/Getty Images
Израелски изтребители поразиха тази нощ обекти на палестинското ислямистко движение Хамас в ивицата Газа, в отговор на изстрелване на ракета срещу южен Израел няколко часа преди това, съобщи Франс прес.

"В неделя вечерта ракета, изстреляна срещу еврейската държава от палестинския анклав, беше прехваната и унищожена от противовъздушната отбрана", посочи армията в комюнике. Говорител на местните власти в сектора Шаар Ханегев, където се задействаха сирените за въздушна тревога, заяви, че обстрелът не е причинил жертви и щети.

"В отговор на ракетното нападение бойни самолети на израелската армия удариха подземни инфраструктури на Хамас в Газа. Ние държим Хамас за отговорно за всички нападения, извършвани от територията на ивицата Газа", съобщи по-късно армията.

Снощната ракетна атака беше първата, извършена от палестинския анклав от близо месец. В началото на юли палестински бойци изстреляха три ракети срещу Израел, без да причинят жертви. В отговор израелски изтребители нанесоха удари по военни цели на Хамас в сектора, припомня ТАСС.
БТА